BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BMW Z4 Forums (G29) BMW Z4 (G29) General Forum 07/2020.54 Any issues after update?

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-22-2020, 03:55 AM   #23
gasnet
Second Lieutenant
gasnet's Avatar
United_States
132
Rep
291
Posts

Drives: 2020 Z4 M40i
Join Date: Jan 2013
Location: NY

iTrader: (0)

no issues here. Love wireless android auto, but with spotify built in and a great navigation system its not necessary. Had to recode all my preferences back again. Hate that volume pop-up and start screen as well as code video in motion and sport as default.
__________________
Garage
2014 Z4 35is RIP /2016 Z4 28i RIP
2015 335i RIP
2016 Audi A7
2018 Genesis G80
Appreciate 0
      11-23-2020, 10:47 PM   #24
goat30i
New Member
goat30i's Avatar
24
Rep
21
Posts

Drives: Z4 s30i
Join Date: Feb 2020
Location: Cedar Park TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dizzydaisy View Post
One issue I experience is that when I push my preset buttons for Sirius stations, the station and song shows on the left, but the middle display doesn't move. The middle display usually shows the station you're listening to highlighted and also lists the stations before and after that.
Anyone else have this or know how to fix it? Thanks
This also. It started with 07/2020.48, and is slightly better in .54 (was worse in .48, with additional issues not showing up in HUD).
Appreciate 0
      11-24-2020, 04:18 AM   #25
blvvet
Enlisted Member
blvvet's Avatar
10
Rep
31
Posts

Drives: 2019 Z4 M40i
Join Date: Feb 2020
Location: vi

iTrader: (0)

Wink

Quote:
Originally Posted by CeEl View Post
No issues, but I had to kick the update search of in the car. Once I did that, the Connected app on the phone notified me that there was an update.

Maybe it's the fact that I hadn't driven the car for a week or two (and with top up before then) but it almost sounds better in Sport mode now than before????

Only 'issue' I found was that I had to login to the iDrive Spotify client. At first glance, it kept all my other settings.
Hello fella, I've heard some words about "the exhaust sounds better with the 07/2020 version".
Could you help me describe it in detail?
Appreciate 0
      11-24-2020, 03:24 PM   #26
CeEl
Captain
United_States
229
Rep
918
Posts

Drives: 2020 Z4 M40i
Join Date: Sep 2009
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blvvet View Post
Quote:
Originally Posted by CeEl View Post
No issues, but I had to kick the update search of in the car. Once I did that, the Connected app on the phone notified me that there was an update.

Maybe it's the fact that I hadn't driven the car for a week or two (and with top up before then) but it almost sounds better in Sport mode now than before????

Only 'issue' I found was that I had to login to the iDrive Spotify client. At first glance, it kept all my other settings.
Hello fella, I've heard some words about "the exhaust sounds better with the 07/2020 version".
Could you help me describe it in detail?
Hard to describe, not really an audiophile... it seems to be a bit more aggressive sounding, pops less predictable, ... like I said could have been my imagination after not driving too down for a little while.
Appreciate 0
      11-24-2020, 09:17 PM   #27
blvvet
Enlisted Member
blvvet's Avatar
10
Rep
31
Posts

Drives: 2019 Z4 M40i
Join Date: Feb 2020
Location: vi

iTrader: (0)

Talking

Quote:
Originally Posted by CeEl View Post
Hard to describe, not really an audiophile... it seems to be a bit more aggressive sounding, pops less predictable, ... like I said could have been my imagination after not driving too down for a little while.
I tailed behind one with version 07/2020 some day and did find the pop became less predictable.
Have you disabled the ASD yet? I suspect the aggression of the sound may caused by that...

Last edited by blvvet; 11-25-2020 at 10:23 PM..
Appreciate 0
      11-25-2020, 01:11 AM   #28
CeEl
Captain
United_States
229
Rep
918
Posts

Drives: 2020 Z4 M40i
Join Date: Sep 2009
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blvvet View Post
I tailed behind one with version 07/2020 some day and did find the pop became less predictable.
Have you disabled the ASD yet? I'm suspect the aggression of the sound may caused by the that...
No, I havenít.
Appreciate 0
      11-25-2020, 02:58 PM   #29
Ross Z4M40i
New Member
Ross Z4M40i's Avatar
Netherlands
30
Rep
17
Posts

Drives: BMW Z40 M40i
Join Date: Sep 2019
Location: Maastricht

iTrader: (0)

Garage List
2019 Z4 M40i  [0.00]
2017 BMW S 1000 XR  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Sash///M View Post
The only issue I had is the software update wiped my ECU tune on my M40i. I had to go back today to get it reinstalled
How did you notice? Less power/torque or did you have other indications?
Does the update really overwrites the ECU as well? It would mean having to reinstall after every update

Last edited by Ross Z4M40i; 11-25-2020 at 03:18 PM..
Appreciate 0
      11-25-2020, 05:54 PM   #30
Flying Clog
Enlisted Member
11
Rep
31
Posts

Drives: BMW Z4 sDrive 3.0i
Join Date: Jul 2020
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ross Z4M40i View Post
My Z4 does not start the update. For a week now it is indicated that the update has been downloaded, but it does not install. Guess it will be necessary to plan a dealers visit😂
Hallo Ross - did the update install ??
I've been waiting a couple of weeks and did a nice 40km drive today and still nothing.



I contacted BMW Klantenservice who also said that the battery must be full as there are safety features enabled to ensure the update only works when the battery is full.

Cheers
FlyingClog
Appreciate 0
      11-25-2020, 10:22 PM   #31
blvvet
Enlisted Member
blvvet's Avatar
10
Rep
31
Posts

Drives: 2019 Z4 M40i
Join Date: Feb 2020
Location: vi

iTrader: (0)

Wink

Quote:
Originally Posted by CeEl View Post
No, I havenít.
Thank you for your information..
Appreciate 0
      11-26-2020, 05:31 PM   #32
BEAR-AvHistory
2020 Z4 M40i
BEAR-AvHistory's Avatar
United_States
776
Rep
3,691
Posts

Drives: 2020 BMW Z4 M40i
Join Date: Jun 2011
Location: Raleigh, NC

iTrader: (0)

Garage List
Just coded .54 & got all my settings back so sofar all is well.
__________________
Kevin

2020 Z4 M40i - 2019 Chevy Suburban 4X4 RST 420BHP - 2013 135is Cab 6MT/JB4 - 2009 V-Star - 1998 Ranger 4X4 5MT - 1965 Cobra MK-IV 5MT BUILD LOG
Appreciate 0
      11-26-2020, 08:28 PM   #33
Ross Z4M40i
New Member
Ross Z4M40i's Avatar
Netherlands
30
Rep
17
Posts

Drives: BMW Z40 M40i
Join Date: Sep 2019
Location: Maastricht

iTrader: (0)

Garage List
2019 Z4 M40i  [0.00]
2017 BMW S 1000 XR  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Flying Clog View Post
Quote:
Originally Posted by Ross Z4M40i View Post
My Z4 does not start the update. For a week now it is indicated that the update has been downloaded, but it does not install. Guess it will be necessary to plan a dealers visit😂
Hallo Ross - did the update install ??
I've been waiting a couple of weeks and did a nice 40km drive today and still nothing.

[IMG]https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net...38;oe=5FE56B5C[/IMG]

I contacted BMW Klantenservice who also said that the battery must be full as there are safety features enabled to ensure the update only works when the battery is full.

Cheers
FlyingClog
Yes, it installed this week after 2 consecutive trips of 50km. Can't really imagine why it has to take 2 weeks to install. Even if a battery isn't fully charged, it would seem odd that an update, similar to a large Mac update, would cause the battery to drain beyond functioning 😂
Appreciate 0
      11-27-2020, 07:51 AM   #34
Flying Clog
Enlisted Member
11
Rep
31
Posts

Drives: BMW Z4 sDrive 3.0i
Join Date: Jul 2020
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ross Z4M40i View Post
Yes, it installed this week after 2 consecutive trips of 50km. Can't really imagine why it has to take 2 weeks to install. Even if a battery isn't fully charged, it would seem odd that an update, similar to a large Mac update, would cause the battery to drain beyond functioning 😂
Cheers. I have an appointment at the local dealer on Thursday now.
Appreciate 0
      11-28-2020, 08:48 AM   #35
Sash///M
Private
Sash///M's Avatar
Australia
42
Rep
61
Posts

Drives: Black X4M Competition and Froz
Join Date: Feb 2015
Location: Melbourne, Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ross Z4M40i View Post
Quote:
Originally Posted by Sash///M View Post
The only issue I had is the software update wiped my ECU tune on my M40i. I had to go back today to get it reinstalled
How did you notice? Less power/torque or did you have other indications?
Does the update really overwrites the ECU as well? It would mean having to reinstall after every update
Quote:
Originally Posted by Ross Z4M40i View Post
Quote:
Originally Posted by Sash///M View Post
The only issue I had is the software update wiped my ECU tune on my M40i. I had to go back today to get it reinstalled
How did you notice? Less power/torque or did you have other indications?
Does the update really overwrites the ECU as well? It would mean having to reinstall after every update

I first noticed as the engine light came on after a short drive... I figured it must be the o2 sensor for the catless downpipes...
Then I put my foot down a few times and it just felt so much slower so I knew it was the tune.
I took it back to my tuner and he confirmed it was definitely deleted over...
I won't be doing any more remote updates lol
Appreciate 0
      11-29-2020, 02:06 PM   #36
BEAR-AvHistory
2020 Z4 M40i
BEAR-AvHistory's Avatar
United_States
776
Rep
3,691
Posts

Drives: 2020 BMW Z4 M40i
Join Date: Jun 2011
Location: Raleigh, NC

iTrader: (0)

Garage List
Just found my first issue - remote start has disappeared. Any thoughts?
__________________
Kevin

2020 Z4 M40i - 2019 Chevy Suburban 4X4 RST 420BHP - 2013 135is Cab 6MT/JB4 - 2009 V-Star - 1998 Ranger 4X4 5MT - 1965 Cobra MK-IV 5MT BUILD LOG
Appreciate 0
      11-29-2020, 02:29 PM   #37
Amadeo
Stealthy
Amadeo's Avatar
Spain
32
Rep
76
Posts

Drives: Bmw g29 z4 sdrive 30i
Join Date: Apr 2020
Location: Benidorm, Spain

iTrader: (0)

Garage List
Maybe because of a new environmental law not not allowing using it in your place, like here in Europe?
When I bought the car a few months ago, I asked for the remote start option and they just said it was bad for the environment and not allowed.
That's the problem with so much technology in our cars.
BMW can take control on how we use their products anytime.
Imagine buying high teck Chinese car.
They will be recording everything you do.
__________________
Appreciate 0
      11-30-2020, 12:08 AM   #38
BEAR-AvHistory
2020 Z4 M40i
BEAR-AvHistory's Avatar
United_States
776
Rep
3,691
Posts

Drives: 2020 BMW Z4 M40i
Join Date: Jun 2011
Location: Raleigh, NC

iTrader: (0)

Garage List
Phone updated on its own - all is now working. Reloaded my coding.
__________________
Kevin

2020 Z4 M40i - 2019 Chevy Suburban 4X4 RST 420BHP - 2013 135is Cab 6MT/JB4 - 2009 V-Star - 1998 Ranger 4X4 5MT - 1965 Cobra MK-IV 5MT BUILD LOG
Appreciate 0
      11-30-2020, 10:39 AM   #39
Mixitt
Second Lieutenant
Mixitt's Avatar
26
Rep
212
Posts

Drives: 2019 X5
Join Date: Jul 2020
Location: Tejas

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Amadeo View Post
Maybe because of a new environmental law not not allowing using it in your place, like here in Europe?
When I bought the car a few months ago, I asked for the remote start option and they just said it was bad for the environment and not allowed.
Huh? Curious, what's their reasoning?

Quote:
That's the problem with so much technology in our cars.
That's the problem with governments that over reach.
Appreciate 0
      12-01-2020, 01:09 PM   #40
STR3T
Private First Class
STR3T's Avatar
38
Rep
191
Posts

Drives: 2020 Z4 sDrive30i
Join Date: Mar 2014
Location: ~St. Louis

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ross Z4M40i View Post
...it would seem odd that an update,... would cause the battery to drain beyond functioning 😂
If the battery drops off and shuts the update down, you likely just bricked your car and would require tow to dealer. So they probably put some very cautious parameters around the charge level, etc. to help ensure this doesn't occur.

It takes awhile to both download and install...I drove around for over 1/2 hour to get it downloaded, without phone assist. Then I sat in dark garage and watched it install...well, the display is 99% off during the install, but all the other lights in the car go off/on/blink etc throughout the install...pretty interesting process.

I love they added directions to HUD for Apple maps, however, I'm still waiting on same for Waze please!
Appreciate 0
      12-03-2020, 11:01 PM   #41
gasnet
Second Lieutenant
gasnet's Avatar
United_States
132
Rep
291
Posts

Drives: 2020 Z4 M40i
Join Date: Jan 2013
Location: NY

iTrader: (0)

Android Auto Issue

Android Auto works great, but it connects automatically in the background. Its interferes with google maps on my phone when i want to search. Its says android auto connected and defeats the manual operation of google maps. I have to force stop the app. Its annoying. I would prefer to choose Android Auto Myself. Any help would be appreciated.
__________________
Garage
2014 Z4 35is RIP /2016 Z4 28i RIP
2015 335i RIP
2016 Audi A7
2018 Genesis G80
Appreciate 0
      12-04-2020, 04:59 AM   #42
Flying Clog
Enlisted Member
11
Rep
31
Posts

Drives: BMW Z4 sDrive 3.0i
Join Date: Jul 2020
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Flying Clog View Post
Hallo Ross - did the update install ??
I've been waiting a couple of weeks and did a nice 40km drive today and still nothing.



I contacted BMW Klantenservice who also said that the battery must be full as there are safety features enabled to ensure the update only works when the battery is full.

Cheers
FlyingClog

Picked the car up this morning from the Dealer having had the manual update completed. All happy now
Appreciate 1
      12-15-2020, 06:47 PM   #43
CeEl
Captain
United_States
229
Rep
918
Posts

Drives: 2020 Z4 M40i
Join Date: Sep 2009
Location: Chicago, IL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BEAR-AvHistory View Post
Just found my first issue - remote start has disappeared. Any thoughts?
The update disables a setting in iDrive: you need to go to the climate control settings to allow engine remote start for climate pre-condition. Once you set that and restart the app, the app will show remote start again after a little while (I think once it read data from the car).
Appreciate 1
      12-16-2020, 11:27 AM   #44
Ross Z4M40i
New Member
Ross Z4M40i's Avatar
Netherlands
30
Rep
17
Posts

Drives: BMW Z40 M40i
Join Date: Sep 2019
Location: Maastricht

iTrader: (0)

Garage List
2019 Z4 M40i  [0.00]
2017 BMW S 1000 XR  [0.00]
BMW Connect issue after update

I seem to have one issue after the update: addresses sent from the connect app on my iPhone are not visible in the car. The app in the car keeps informing me to log in, though everything else seems to work fine. Moreover, I can't find any possibility to log in the app. My drivers profile is active.
Anyone else a similar experience (and hopefully a solution?&#128514
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:20 AM.




bmw
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST